16.11.11

Gingrich vinder frem

PRIMÆRVALG 2012: Newt Gingrich er færdig, proklamerede bloggeren i juni i dette indlæg efter en særdeles uheldig start på præsidentvalgkampen for den erfarne politiker.

Heldigvis satte jeg i modsætning til Henrik Qvortrup og Liberal Alliance ikke spisningen af en hat på højkant, da den bombastiske rubrik blev skrevet.

Således er Newt Gingrich nemlig godt på vej tilbage i valgkampen. CNN's seneste meningsmåling viser 24 procent til Mitt Romney, 22 procent til Newt Gingrich og kun 14 procent til Herman Cain, der efter en række sexskandaler er ved at kollapse.

Dermed er Cain den tredje højrefløjskandidat, der imploderer på lige så få måneder. Først røg Michelle Bachmann ned i sølet med få procents opbakning, og så var det Texas-guvernør Rick Perrys tur til at styrte ned i meningsmålingerne efter en mildest talt uheldig optræden i debatterne, hvor Perry ikke kunne huske, hvilke ministerier han ville nedlægge.

Det efterlader plads til Gingrich, som nu nærmer sig den evige frontløber Romney, der endnu ikke har formået at vække nævneværdig begejstring blandt de republikanske græsrødder.

Gingrich har den fordel, at han har været aktiv i politik meget længere end Bachmann, Perry og Cain. Derfor kender amerikanerne Gingrichs beskidte vasketøj med affærer og andre saftige sager. Der venter næppe nogen overraskelser, og det er svært at opnå samme punch på anklagerne om utroskab, når alle kender til dem.

Gingrich har dog endnu ikke formået at stable en effektiv valgmaskine på benene i de tidligere valgstater. Det skyldes, at han gennem flere måneder har haft svært ved at samle penge ind, fordi han var så langt bagud. Ændrer det sig, skal Romney se, om han kan slå en fjerde af højrefløjens kandidater og sikre sig Republikanernes noget uentusiastiske opbakning til at kæmpe mod præsident Barack Obama.

No comments:

Post a Comment