19.11.16

Trump vælger sine tre første mænd

Kommende præsident Donald Trump har udpeget sine tre første nye mænd i regeringen. 

Og det er de gamle hvide mænd, der sætter sig i chefposterne.

Senator Jeff Sessions fra Alabama bliver justitsminister. Han var den første senator, der offentligt støttede Trump. Loyalitet bliver belønnet.

I sin tid nominerede Ronald Reagan Sessions til dommer. Men den dengang republikansk dominerede justitskomité i Kongressen afviste Sessions med begrundelsen, at han var for racistisk.

Det sker ikke denne gang. Og der bliver næppe ført mange borgerrettighedssager de kommende år.

General Michael Flynn bliver national sikkerhedsrådgiver. Flynn har været Trumps stærkeste støtte blandt militærfolket. Også her belønnes loyalitet. Flynn har gode forhold til Rusland og meget dårlige forhold til muslimske lande.

Det samme gælder for den kommende CIA-chef Michael Pompeo, som i dag er medlem af Repræsentanternes Hus for delstaten Kansas. Han bliver belønnet for at være bannerføren i Benghazi-sagen mod Hillary Clinton.

Apropos Hillary Clinton fik hun en million flere stemmer end Trump, men udnævnelserne er et klart signal om, at Trump ikke af den grund vælger en midtsøgende politik. Vi får et betydeligt politisk kursskifte 20. januar.

Det viser sig også i ambassadør-udnævnelserne. Angiveligt er den evangeliske tidligere præsidentkandidat Mike Huckabee på vej til Israel som ambassadør. Hans første tiltag vil ifølge rygter være at flytte USA's ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Muslimerne vil rase. Den israelske højrefløj med premierminister Benjamin Netanyahu i spidsen vil juble.

No comments:

Post a Comment