14.1.11

Advokater - sultens slavehær

NEDTUR: Det er ikke kun i USA, at tv-serier om advokater er berømte. Også i Danmark har seerne kunne følge smukke, travle og ikke mindst rige advokater i talrige serier.

Virkeligheden for de tusindvis af kandidater, amerikanske universiteter hvert år spytter ud, er dog meget langt fra glamour.

Den står derimod på uoverstigelig studiegæld, arbejde som tjener på den lokale kaffebar efter endt studie eller at blive stuvet ind i et celle-lignende lokale med andre advokater for til en lav løn at læse dokument efter dokument igennem for juridiske fælder.

En kandidat har sendt 15-20 ansøgninger om ugen i nær et år - men uden at komme nærmere et job. Samtidig er studiegælden uoverstigelige 250.000 dollars. Renterne er så høje, at gælden stiger mere, end det er muligt at betale af på den.

Det afslører avisen The New York Times i en lang, læsværdig og særdeles velresearchet artikel, der trods længden er den mest læste det seneste døgn. Dermed viser artiklen også de gamle mediers berettigelse - dette her får du ikke lavet hos din lokale blogger.




No comments:

Post a Comment