30.4.12

2012 er 2004 om igen

PRÆSIDENTVALG 2012: Præsidentvalget i 2012 minder utroligt meget om valget i 2004 mellem George W. Bush og John Kerry - blot med omvendt fortegn.

Det gennemgående tema for begge valg er, at en siddende præsident med middelmådig opbakning bliver udfordret af en rigmand fra Massachussets, som er kendt for at ændre holdninger.

En række temaer går igen. Lige nu angriber Republikanerne Barack Obama for at bruge flyet Air Force One til at flyve til valgkampstaler. Republikanerne mener, at det er misbrug af skatteydernes penge. I 2004 var historien, at George W. Bush satte rekord i at bruge Air Force One under valgkampen.

I 2004 var Demokraterne afhængige af en række store donorer. Det angreb Republikanerne, og de demokrat-støttende milliardærer måtte i medierne og forsvare sig. I år er det så Republikanerne, som får store pengesummer via milliardærer, og nu skal de ud og forsvare sig.

Taler fransk
George W. Bush sagde i 2004, at folk skulle stemme på ham, selvom de var uenige i hans holdninger, simpelthen fordi han aldrig skiftede holdning. Kerrys vakkelvorne og ændrede holdninger var skidt. I år er det Romney, som bliver angrebet for at skifte holdninger, som andre skifter strømper.

Den republikanske strateg Karl Rove stod i 2004 for en række meget negative angreb på Kerry. I år græder Rove i medierne over, at Obama angriber Romneys person i stedet for at føre en positiv valgkamp.

Demokraterne rasede i 2004 over, at George W. Bush brugte 11. september og udenrigspolitik som spydspids i valgkampen. Nu bruger præsidenten Osama Bin Ladens død som en central del af sin valgkampsstrategi.

Obama og Demokraterne angriber implicit Romney for at være født med en sølvske i morgen og ikke forstå den jævne amerikaners hverdag. I 2004 var det Kerry og Demokraterne, som led under sådanne angreb.

Og nå ja - så taler både Mitt Romney og John Kerry fransk.

No comments:

Post a Comment