23.4.12

Republikanske senatorer i farezonen

SENATSVALG 2012: Demokraterne skal i år forsvare 23 pladser i Senatet. Republikanerne skal forsvare ti.

Derfor er der da også væsentligt  færre republikanere i farezonen, end da bloggen skrev om de demokratiske senatorer.

Tre republikanske senatspladser er i særlig fare.

MAINE: Olympia Snowe var en en de få tilbageværende moderate republikanere. Ligesom den konservative demokrat Ben Nelson fra Nebraska orkede Snowe ikke længere at kæmpe mod både demokrater og sit eget, mere højreorienterede bagland. Hun trak sig. Mange demokrater så det som et sikkert nyt sæde for partiet, men så erklærede den tidligere demokrat og guvernør Angus King, at han stillede op som uafhængig. Han er populær og vil med stor sandsynlighed vinde. Demokraterne ville ikke risikere at lade en republikaner smutte forbi, så de opstiller en svag kandidat og støtter uofficielt King. Til gengæld vil King ofte støtte Demokraterne i Senatet.

MASSACHUSETTS: I den meget venstreorienterede stat vandt teparti-aktivisten Scott Brown  overraskende afdøde Ted Kennedy plads i Senatet. Republikanerens politiske holdninger er meget ulig Massachussets, men han var oppe imod en kandidat, der dengang utroligt nok ikke rigtig gad at føre valgkamp. Nu er udfordreren den meget mere aktive Elizabeth Warren, professor ved Havard-universitetet. Hun fører svagt i meningsmålingerne, men Brown har masser af penge på valgkontoen. Det bliver tæt.

NEVADA: Nevadas guvernør udpegede republikanske Dean Heller som ny senator, da partiet reelt tvang den siddende senator John Ensign til at trække sig. Ensign var ødelagt efter en affære med en ansats kone, hvor han prøvede at betale alle til tavshed, da affæren blev afsløret. Udpegede senatorer er sjældent populære, og Heller skal ud i en hård kamp mod demokraten Shelley Berkley.

No comments:

Post a Comment