30.1.12

Romney er tilbage på sporet

PRIMÆRVALG 2012: Det republikanske primærvalg har været en sand rutsjebanetur for kandidaterne.

Efter Newt Gingrichs overbevisende sejr i South Carolina, var flere medier ude og tale om, at Mitt Romney var i store problemer.

I morgen er det blevet tid til endnu et afgørende valg, primærvalget i Florida. Og her ser Mitt Romney nu ud til at være på vej op ad rutsjebanen igen, mens Newt Gingrich drøned nedad.

Et gennemsnit af de seneste meningsmålinger giver Mitt Romney 39 procent af stemmerne, mens Newt Gingrich står til 31 procent. De to andre tilbageværende kandidater, Rick Santorum og Ron Paul, placerer sig omkring de ti procent hver.

Mitt Romney har kæmpet sig tilbage i kampen takket være en glimrende indsats i en tv-debat op til primærvalget. Her var Newt Gingrich svag, især i modsætning til hans indsats i to debatter op mod valget i South Carolina, hvor han reelt sikrede sig sejren her takket være debatterne.

Samtidig begynder Romneys langt stærkere organisation og pengekiste at gøre sig gældende. I modsætning til Gingrich har Romney igennem lang tid opbygget en stærk valgmaskine i Florida, og det betaler sig nu.

Fordele for Romney
Vinder Romney i Florida, skal Gingrich finde en meget stærk trækkæde for at komme tilbage i toppen af rutsjebanen.

De næste primærvalg er i Nevada, Missouri, Michigan og Arizona.

I Arizona og særligt i Nevada er der en god portion mormoner, som i store mængder vil sætte kryds ved Romney. Samtidig har Romney stor opbakning i Arizona fra delstatens senator og tidligere præsidentkandiat John McCain.

I Missouri lykkedes det ikke Gingrich at komme på stemmesedlen, så her har Romney så godt som frit spil. Endelig kommer Michigan, hvor Romneys far i sin tid var guvernør, så der er næsten tale om hjemmebane for Romney.

Derefter kommer "Super Tuesday" 6. marts, hvor en hel bunke stater stemmer på samme dag. Det er en stor fordel for Romney, hvis pengekasse og stærke valgmaskine vil gøre det svært for de tilbageværende kandidater at konkurrere med ham i alle stater.

Derfor tyder meget nu igen på, at det bliver Romney og Obama, der skal tage den afgørende tur i rutsjebanen mod hinanden til november.

No comments:

Post a Comment