7.1.12

Romney vil lukke kampen

PRIMÆRVALG 2012: Journalister, bloggerer og politisk interesserede havde set frem til et langt og opslidende republikansk primærvalg. Det samme gjaldt utvivlsomt for Barack Obama, der gerne ville have en hårdt såret republikansk kandidat at kæmpe imod.

Men med Mitt Romneys otte stemmer (!) lille sejr i Iowa og en stor føring i meningsmålingerne i New Hampshire, som stemmer i næste uge, tyder meget på, at Romney i slutningen af januar kan blive kronet til republikanernes kandidat ved præsidentvalget 2012.

Efter en forventelig sejr i New Hampshire skal Romney "blot" sikre sig sejren i South Carolina og Florida, og så kan ingen stoppe ham.

I Florida er Romney allerede ved at udnytte sin store finansielle styrke og har købt tv-reklamer hele januar igennem.

South Carolina er den mest konservative af staterne og den, Romney umiddelbart bør få flest problemer i.

Allerede i dag fører han dog i staten, men det skyldes primært, at kandidater som Rick Perry, Rick Santorum og Newt Gingrich deler de konservative og evangelske stemmer mellem sig.

For at spænde ben for Romney kræver det med stor sandsynlighed, at den konservative fløj hos Republikanerne samler sig om en kandidat, så Romney ikke længere kan nyde godt af splittelsen. En sådan samling skal senest finde sted efter New Hampshire. Men lige nu er der intet, der tyder på, at det sker.

No comments:

Post a Comment