23.5.11

Republikansk stjerne siger nej tak til præsidentvalgkamp

ELLERS TAK: Indianas guvernør Mitch Daniels var drømmekandidaten for teparti-bevægelsen.

I modsætning til kandidater som Sarah Palin, Donald Trump og Michelle Bachmann er Daniels saglig grænsende til det tørre, og også udseendet underbyggede den saglige profil for den lille og halvskaldede guvernør.

Den profil kunne være guld værd for en bevægelse, der er blevet berygtet - eller berømt - for det, nogle vil kalde "lettere outrerede ledere."

Samtidig har Daniels rent faktisk haft succes med den politik, teparti-bevægelsen står for. Et stort underskud i Indiana er blevet vendt til overskud, mens den offentlige sektor ikke er set mindre siden 1970'erne. Eneste malurt i bægeret for teparti-folkene var, at der skulle en smule skattestigninger til for at opnå balance på budgettet.

Familien afgørende
Men i går erklærede 61-årige Daniels så, at han ikke ville kaste sig ind i valgkampen. Han var klar på alle fronter undtagen den afgørende - familien:

- In the end, I was able to resolve every competing consideration but one. The interests and wishes of my family is the most important consideration of all. If I have disappointed you, I will always be sorry," skrev Daniels i et brev til sine tilhængere.

Dermed er endnu en mulig udfordrer til Barack Obama faldet fra, efter at Trump, Haley Barbour og Mike Huckabee også har takket nej til at kæmpe i de republikanske primærvalg. Dermed er det endnu ingen klar favorit i feltet, men kun en svag føring til Mitt Romney.

Ny konkurrent for Romney
Rygterne vil dog vide, at Romney i dag får endnu en konkurrent, når Minnesotas tidligere guvenør Tim Pawlenty udråber sig selv som kandidat.

Læs her et tidligere indlæg om succesen for Mitch Daniels i Indiana.

No comments:

Post a Comment