10.2.10

Begejstringen for Obama er kølnet

Nedgang: Lige så kold som den danske vinter er i øjeblikket, lige så meget meget er begejstringen for Barack Obama kølnet i det sidste års tid.

Ved indsættelsen for et år siden var der en forskel mellem amerikanere, der havde en negativ holdning til Obama, og dem der havde en positiv, på over 40 procentpoint til fordel for Obama.

Nu viser et gennemsnit af flere meningsmålinger, at der kun er 1,2 procentpoint flere, der er positive over for Obamas embedsførelse end negative. Se tallene her.

Det er ganske almindeligt, at en præsident ligger endog meget højt, lige når han tiltræder. Derfor er det også naturligt, at tallet falder i løbet af året. Men der er stadig tale om en massiv tilbagegang, som vækker stor bekymring hos Demokraterne - særligt efter de mange valgnederlag i de sidste par måneder.

Når en præsident er i krise, råber kommentatorer og tidligere politikere som regel altid op om, at præsidenten nu må rydde op i staben omkring Det Hvide Hus og bringe nye ansigter ind.

Derfor må præsidenten være i krise, for den stærke Obama-støtte Doug Wilder, der fra 1990 til 1994 var Virginias guvernør og den første sorte guvernør i USA, kræver, at Obama skifter ud. Særligt Tim Kaine - også tidligere guvernør i Virginia og i dag formand for Demokraterne - har svigtet, mener Wilder. Læs kritikken her.

No comments:

Post a Comment