21.2.09

Republikanerne går efter ”hip-hop segmentet”

The Grand Old Party har i nogen tid været partiet for aldrende hvide i Sydstaterne. Det vil den nye formand, Michael Steele, nu gøre op med. Ifølge et interview i Washington Post skal Republikanerne går efter ”hip-hop segmentet.”

USA-perspektiv skrev om de mulige veje frem for Michael Steele 1. februar. Indtil videre tyder meget på, at det ikke er det politiske indhold, men derimod indpakningen, der skal ændres. Det er en stor udfordring for partiet.

Skattelettelser i ghettoen
Kommunikationsfolk kan i hvert fald godt begynde at få hovedbrud, hvis de skal sælge traditionelle familieværdier og skattelettelser i ghettoer i New York, Los Angeles og Chicago.

I interviewet siger Steele, at han ikke gennemtrumfer en jernnæve af disciplin i partiet. I stedet mødes han ugentligt med ledere og kongresmedlemmer, hvor de rimeligt frit kan vælge, hvad de vil slå på politisk i den kommende uge.

Ifølge Steele adskiller strategien sig fra tiden under Karl Rove og George W. Bush, som var karakteriseret af stram styring af budskaber fra Det Hvide Hus.

Steele mener, at den stramme disciplin har svækket partiet og ødelagt entusiasmen blandt medlemmerne.

Det kan der være noget om. Men der ligger en fare i den nye strategi.

Republikanerne er i øjeblikket et regionalt parti. Det betyder, at langt de fleste kongresmedlemmer er valgt i dybt konservative distrikter i Syden eller Midtvesten. Derimod er der ingen republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus fra nogen af de seks liberale stater i New England-området.

Højrefløjens dominans
Får disse stærkt konservative kongresmedlemmer kontrol over de politiske budskaber og mål, vil det rykke Republikanerne mere til højre. Det vil gøre det meget sværere at få fat i de moderate vælgere, som i stort tal foretrak Barack Obama ved valget i november.

Det faktum, at alle republikanske medlemmer af Repræsentanters Hus stemte imod Obamas redningspakke tyder på, at højrefløjen sætter dagsordenen.

Her vil Republikanerne dog replicere, at Demokraterne tromlede pakken igennem takket være deres komfortable flertal og ikke var villige til nogen form for kompromis.

Faktum er dog, at Steele får noget af en udfordring, hvis han tror, at PR og indpakning gør det alene.

Læs interviewet med Republikanernes formand Michael Steele her.


No comments:

Post a Comment