9.8.20

Står byerne for fald?

Byerne er blevet demokraternes bastion, og også i resten af verden står de venstreorienterede stærkt i byerne, mens den konservative reaktion kommer fra landet. Splittelsen er massiv.

Men måske coronapandemien vil sprede befolkningen ud?

Med hjemmearbejde vil bykernerne skrumpe, for folk skal ikke længere ind på kontorerne. Der er ikke brug for restauranter til frokosterne eller hoteller til de forretningsrejsende. Flere vil blive freelancere og selvstændige, for hvorfor være ansat, når du alligevel aldrig ser kollegerne og har alt kontorudstyr derhjemme? 

Udviklingen kan styrke Demokraterne, fordi deres stærkt koncentrerede vælgere i byerne vil flytte til mindre byer med lavere huslejer. Flere stater bliver dermed svingstater. Der er sådan set ikke tale om en ny udvikling, men blot en accelering af en allerede igangværende udvikling, mener forfatteren.  

Eller - måske vil det slet ingen ting ændre. Forfatteren tager sine forbehold og siger, at udviklingen mod større byer og flere udgifter til services og fornøjelser er megatrends, der har eksisteret i århundreder, pandemier eller ej. 

No comments:

Post a Comment