29.4.17

Trump koster Secret Service penge

Donald Trump er en dyr herre for agenturet Secret Service, der har som primær opgave at beskytte den amerikanske præsident og hans familie.

Secret Service har netop bedt om 60 millioner dollars ekstra for 2017, hvilket sender årets samlede budget op over to milliarder dollars.

Udgifterne er vokset, siden Trump tog over. 

Trump er voldsomt glad for at opholde sig i hans ferieressort aka "Winter White House" Mar-a-Lago i Florida. Er du medlem af ressortet, har du forholdsvis let ved at få adgang og tage gæster med. Er de gæster mon farlige?

Samtidig ligger ressortet nær havet, hvor skibe med raketudstyr og mænd med ønske om at affyre raketterne mod Mar-a- Lago kunne tænkes at sejle forbi. Begge forhold giver massive sikkerhedsrisici, og det koster at patruljere havet og tjekke gæsterne.

Samtidig skal præsidentens hustru og børn beskyttes. Med deres jetset-liv med mange og spontane rejser, er det en dyr omgang.

Twitter-trusler
Et andet forhold er, at Donald Trump har let adgang til befolkningen via Twitter. Men befolkningen har dermed også let adgang til ham, og truslerne vælter ind. Her skal Secret Service vurdere, om nogle trusler er troværdige, og om det dermed er nødvendigt at efterforske internettrusler, som kan være svære at finde personerne bag. 

Secret Service ønsker ikke en Twitter-gentagelse af 1975, hvor Secret Service vurderede, at trusler fra Sara Jane Moore var ligegyldige.  Få måneder efter den vurdering forsøgte Moore at skyde præsident Gerald R. Ford. 


No comments:

Post a Comment