8.1.17

Trump fortsat ligeglad med efterretningstjenesterne

I forgårs fik Donald Trump en briefing af flere amerikanske efterretningstjenester om Ruslands hacking og påvirkning af den amerikanske valgkamp. Konklusionen var klar: Rusland er skyldig.

Det tog Trump dog let på. Ifølge kilder kaldte han rapporten "ikke-vigtig."

Det har fået tidligere vicedirektør og konstitueret direktør for CIA Michael Morell op af stolen. I en kronik i The New York Times skriver han, at Trumps indstilling kan koste efterretningstjenesterne og USA dyrt. Der er det helt basale, at hvis Trump ikke lytter, ved han ikke nok om tidens store emner som terrorisme, atomvåben, cyberkrig og truende stater som Nordkorea.

En anden er, at efterretningstjenesternes evne til at give gode vurderinger og råd hurtigt vil falde. For hvorfor skulle dygtige medarbejdere lægge enorme indsatser i at producere materiale, præsidenten ikke vil lytte til?

Morell forudsiger, at mange vil forlade tjenesterne i vrede og skuffelse. Og de bliver ikke lette er erstatte. Ifølge eks-direktøren vil det tage op til et årti for en nyansat at matche en erfaring og dygtig efterretningsagents evner og viden.

No comments:

Post a Comment