9.9.13

Demokraterne er i offensiven i Virginia

GUVERNØRVALG: Årets mest spændende guvernørvalg er i delstaten Virginia. Staten er symbolet på republikanernes udfordringer: Virginia er ved at blive urbaniseret og stadig flere latinoer flytter til. De nye vælgere hælder til Demokraterne. Den ellers sikre republikanske bastion er blevet en svingstat, og i år vil Demokraterne cementere deres position i staten.

Kandidaterne er Terry McAuliffe fra Demokraterne. Han er tidligere guvernør i staten og har været formand for Demokraterne på landsplan. Ken Cuccinelli er den republikanske kandidat. Han er i dag justitsminister i Virginia. Den tredje kandidat er libertarianske Robert Sarvis, men i USA's stærke to-partisystem er han reelt uden chancer. Han formår at trække fem-ti procent af stemmerne i meningsmålingerne. Imponerende, men reelt uden betydning.

Republikanernes ser ud til at have en berettiget grund til at frygte for fremtiden i delstaten.

 De tre seneste meningsmålinger ser således ud:


  • McAuliffe: 46%. Cuccinelli: 38% 
  • McAuliffe: 45%. Cuccinelli: 38%
  • McAuliffe: 48%. Cuccinelli: 42%

Pengesiden giver kun flere rynker i panden hos Cuccinelli. McAuliffe har samlet 12,6 millioner dollars ind mod 7,6 mio. til Cuccinelli. McAuliffe har stadig over seks millioner på valgkontoen mod lige over 2,5 mio. hos den republikanske udfordrer.

Det ser ud til, at Virginia fortsætte sin rejse mod at blive en blå stat. Det er særdeles dårligt nyt for det republikanske parti, som har brug for staten, hvis Det Hvide Hus skal generobres i 2016. 


Læs et tidligere indlæg om staten og demografiens betydning for valget her. 


No comments:

Post a Comment