31.3.13

Obama vil have asfalt og skinner

ASFALT OG SKINNER: Præsident Barack Obama er lige nu på rundtur i USA. Målet er asfalt, skinner og havne: USA's infrastruktur skal forbedres.

Der er allerede hældt mange milliarder dollars i veje og jernbaner, siden Obama fik sin første økonomiske hjælpepakke vedtaget ved sin tiltræden i 2009.

Siden dengang er der ifølge præsidenten blevet bygget over 500.000 km vej, 10.000 km jernbane og udskiftet eller repareret 20.000 broer.

En forening for amerikanske civilingeniører har netop givet den amerikanske infrastruktur den bedste karakter i 12 år. Karakteren kommer dog ikke i vejret fra et voldsomt imponerende niveau. Karakteren er gået fra D til D+ - efter danske forhold et stort 02-tal.

Derfor vil Obama hælde flere penge i infrastruktur. Det er en klassisk måde for stater at holde gang i økonomien på i kriseperioder, og i opsvinget nyder både private firmaer, borgerne og staten godt af de bedre forhold for trafikken.

Den nye plan for yderlige investeringer i infrastrukturen vil koste 21 milliarder dollars. Samtidig skal det være mere attraktivt for den private sektor at investere i motorveje. Præsidenten lover, at yderligere udgifter til infrastruktur ikke vil forværre underskuddet på USA's budget - men han kom ikke med nogle konkrete bud på, hvordan det skal lykkes.

Se en af talerne - denne er fra Miami, Florida:

No comments:

Post a Comment