26.8.12

Isaac udsætter republikanernes konvent

REPUBLIKANERNE: Politik er en mægtig branche i USA og fyldt med magt og penge. Men mod tropiske orkaner må selv amerikansk politik give op.

Orkanen Isaac er på mod Florida og rammer byen Tampa i morgen og på tirsdag med kraftig vind og blæst.

Netop i morgen skulle det republikanske konvent ellers begynde i Tampa. Her skulle Republikanerne i en række nøje orkestrerede festligheder nominere Romney/Ryan under rigelig taletid til landet i medierne.

Nu udskyder partiet konventet til tirsdag efter et hurtigt formøde i morgen på grund af uvejret.

Mange betjente skal beskytte partikonventet, men dem er der brug for andre steder Floridas  under orkanen for at sikre menneskeliv, holde styr på infrastrukturen og så videre. Det accepterer Republikanerne, som ikke har lyst til at stå på en scene under stor politibeskyttelse, mens bølger og vind hamrer ind på byer, der skriger efter betjente.

Måske det også passer Republikanerne godt. De store tv-stationer havde nægtet at dække konventet mandag aften, men det kan partiet være ligeglad med nu. Særligt vigtigt er det, at der nu er tv-dækning af Ann Romneys  tale. Mitt Romneys kone skal vise humor og sin mands menneskelige side, og den tale vil partiet have ud til flest mulige.

Den tropiske storm Isaac er netop ved at forlade den hårdt ramte ø Haiti og er nu på vej mod Florida.

Også den store politiske tale er vigtig, og den står New Jerseys guvernør Chris Christie for. Christie er en kommende stjerne i partiet, og han vil sandsynligvis komme med en skarp ideologisk tale, der kan vække græsrødderne.

USA's vicepræsident Joe Biden havde - til Republikanernes rasen - besluttet at holde valgmøder i Tampa mandag og valgmøder i andre dele af Florida de følgende dage. Republikanerne skummede af vrede, for traditionen er, at partierne lader hinandens konventer i fred. Det problem har stormen Isaac også løst, for Biden har valgt ikke at dukke op.

Hans besøg ville også trække betjente væk fra at håndtere den kraftige vind.

Det er stadig ikke helt klart, hvor på kysten Isaac rammer.

No comments:

Post a Comment