5.10.11

South Carolina rykker primærvalget frem

PRIMÆRVALG 2012: Ved sidste primærvalg i 2008 kæmpede delstaterne om at komme først til stemmeurnerne, og også i 2012 ser de ud til at være klar til kæmpe for den tidlige stemmeafgivning og dermed masser af opmærksomhed fra politikere og presse.

South Carolina har netop rykket primærvalget frem til 21. januar 2012.

Det giver en lavineeffekt, hvor Iowa, New Hampshire og Nevada, der traditionelt stemmer som de første, må holde deres valg endnu tidligere.

Iowa regner nu med at afholde caucus 3. januar, og der bliver dermed ingen juleferie for politikere, mens vælgerne må regne med at få stukket valgbrochurer i hænderne under julegaveindkøbene.

New Hampshire går efter valg 10. januar, og her skal politikerne så ud i det nordlige USA's hårde frostgrader og rigelige mængder sne.

Det Republikanske Partis hovedkontor har ellers forsøgt at forhindre alt for mange tidlige valg ved at sige, at kun Iowa, New Hampshire, Nevada og South Carolina må stemme før 6. marts. Igangsætter andre stater valg, vil de miste halvdelen af de delegerede.

Den trussel har tidligere vist sig indholdsløs, da kandidater kan sagsøge og alligevel få deres delegerede.

Allerede nu virker det da heller ikke til, at truslen har effekt. Arizona og Michigan har erklæret, at de vil sende vælgerne til stemmeboksen inden 28. februar 2012.

No comments:

Post a Comment