23.10.11

Jindal genvinder guvernørposten

GUVERNØRVALG: Bobby Jindal blev kort efter valget af Barack Obama en stor stjerne hos Republikanerne. Louisiana-guvernøren af indisk afstamning var karismatisk og populær, og Republikanerne havde brug for andet end gamle, hvide mænd i spidsen af partiet. Derfor fik Jindal opgaven at levere den republikanske kritik af Barack Obamas første "State of the Union-tale."

Siden er Jindals stjerne falmet lidt efter nogle lettere uheldige optrædener, men han er stadig blandt favoritterne til at være republikansk præsidentkandidat i 2016. I 2012 mangler han efter eget udsagn erfaringen, og her vil han koncentrere sig om jobbet i sydstaten.

Nu er det slået fast, at han også de kommende år kan bruge guvernørposten til at suge erfaring til sig. 22. oktober blev han således genvalgt med næsten 66 procent af stemmerne.

Valg i Lousiana er specielle på den måde, at de er såkaldte "jungle-valg." I første valgrunde må alle stille op på den samme liste. Får en kandidat ikke over 50 procent af stemmerne, går de to største stemmeslugere videre til en anden runde.

Det har før i tiden betydet, at to demokrater eller to republikanere har måttet kæmpe i den afgørende runde. Ved dette valg førte det til, at demokraternes stemmer blev splittet. Fire demokrater deltes således om de cirka 27 procent demokratiske stemmer.

Den 40-årige Bobby Jindal kan nu koncentrere sig om at opbygge en stærk base frem mod kommende præsidentvalg, hvor både demokrater og republikanere utvivlsomt må holde godt øje med politikeren fra "The Deep South."

No comments:

Post a Comment