11.7.10

Nancy Pelosi raser mod Obama

VREDE: Mens sommervarmen kvæler Danmark, er temperaturen på Nancy Pelosis temperament også godt oppe i det røde felt.

Formanden for Repræsentanternes Hus sidder i dag på et solidt flertal, men en republikansk bølge truer med at skylle Pelosi ned fra magtens tinder og sende Demokraterne i mindretal.

Alle medlemmer af kammeret er på valg i november, og her har Republikanerne ifølge flere iagttagere gode chancer for at få flertal.

I Senatet, hvor kun en tredjedel er på valg og hvoraf flertallet af dem er republikanere, vil Demokraterne flertal mindskes, men partiet vil med stor sandsynlighed stadig have over 60 pladser.

Demokraterne er nervøse over fremtiden i Repræsentanternes Hus, men præsident Barack Obama tager tingene roligt.

Det vækker vrede hos Pelosi, der gerne ser, at præsidenten gør mere for at bevare det demokratiske flertal - og hendes magtbastion.

Pelosi mener selv, at hun har større andel i de demokratiske sejre de sidste to år end præsidenten, blandt andet ved at tvinge en sundhedsreform igennem, efter at Obama næsten gav op. Hun kræver det at bevare flertallet i Repræsentanternes Hus op i toppen af Obamas prioriteter og skummer ifølge nære medarbejdere af raseri over den ikke voldsomt engagerede præsident.

- She’s so frustrated with the president she could spit, fortæller en lobbyist tæt på Pelosi ifølge Newsweek.


Ryger flertallet, vil Pelosi sandsynligvis miste magten hos Demokraterne til sin nuværende løjtnant Steny Hoyer. Men selv hvis Demokraterne bevarer et beskedent flertal, er hendes magtbase som formand i fare. Den demokratiske politiker fra Californien må kæmpe uden stor opbakning fra præsidenten for sin magt de kommende måneder.


No comments:

Post a Comment