8.5.10

Demokraterne opgiver immigrationsreform

IMMIGRATION: Demokraterne har smidt tankerne om en immigrationsreform i skraldespanden.

Ideen om en reform – og ikke mindst debatten om den – flammede ellers op, da delstaten Arizona for et par uger siden vedtog en ny restriktiv immigrationspolitik.

Demokratiske strateger så straks en mulighed for at dæmme op for den republikanske flodbølge, partiet frygter til midtvejsvalget i november.

Latino-vælgere stemte i stort tal på Demokrater i både 2006 og 2008. Det var en succes for partiet, for i 2004 var det George W. Bush og Republikanerne, som sikrede sig et flertal af latino-stemmerne.

Siden har Republikanerne valgt en mere hård linje i spørgsmålet om sikkerheden ved den amerikansk-mexicanske grænser og immigrationsspørgsmål i det hele taget.

Republikanerne splittet
Ved at sætte en debat i gang og stå for amnesti til de mange illegale latinoer i USA, ville Demokraterne utvivlsomt havde sikret sig mange latinovælgere til november.

Samtidig ville det have splittet Republikanerne i to fløje.

På den ene side ”Walmart-fløjen,” der er godt tilfreds med immigranter, der vil arbejde for en lav løn.

På den anden side ”Tancredo-fløjen,” opkaldt efter Tom tancredo, tidligere republikansk medlem af Repræsentanternes Hus fra Colorado.

Tancredo er bannerføren for en immigrationspolitik, der smækker USA’s døre i – særligt foran næsen på latinoer og muslimer.

Men nu har Barack Obama effektivt aflivet latinoers håb og strategernes planer for immigrationsreform.

Ingen appetit
Han udtaler, at kongresmedlemmer næppe ”har appetitten” til en immigrationsreform oven i den nuværende debat om klimalovgivning, samtidig med at politikerne forsøger at holde liv i det spæde lys, som har vist sig i den amerikanske økonomi. Der skal ikke mange vindpust til for at slukke flammen helt.

Strategerne i de demokratiske tænketankermå altså tilbage til skrivebordet og finde en anden strategi for at undgå et blodigt valgnederlag i november.

No comments:

Post a Comment