16.1.10

Demokraterne i problemer i knaldblå stat

Udfordring: Barack Obama ringer til vælgerne i staten, tidligere præsidentkandidat John Kerry står ved den demokratiske kandidats side, og millionerne ruller ind i valgkampen.

Demokraterne er ved at gå i panik i Massachussets - en knaldblå stat, der har leveret en række af de mest kendte og mest venstreorienterede demokrater.

For nylig døde en af giganterne, Ted Kennedy.

Ved det valg, hvor hans afløser skal findes, var de politiske nørder overbeviste om, at Martha Coakley blev en sikker vinder. Men republikaneren Scott Brown har - med stor støtte fra de i øjeblikket særdeles aktive og vældigt højreorienterede såkaldte te-selskaber - vundet frem i uset grad og fører i øjeblikket svagt over Coakley.

Den nyeste meningsmåling viser, at Brown får 50 procent mod 46 procent til Coakley - dog med en usikkerhedsmargen på fire procent.

Berlingske Tidendes USA-korrespondent Poul Høi er overbevist om, at Coakley nok skal klare den. I sidste ende er det også det mest sandsynlige - vel at mærke hvis Demokraterne kan få skubbet deres kernevælgere ud af sofaen og ned i stemmeboksen til et af den slags enkeltstående valg, som det er notorisk svært at få vælgerne af huse til.

Spændingen bliver udlæst på tirsdag, når vælgerne i New England-staten får mulighed for at sætte krydset.

Læs også CBS News' pakke om sagen her.

No comments:

Post a Comment