22.11.09

Skønhedsdronning puster nyt liv i partiet

Fremgang: Partiet havde langt fra det bedste rygte. Organisatorisk var der ikke styr på meget, og meget af tiden gik med at kritiserende hinanden frem for modparten.

Ind fra højre kom så Sue Lowden, Miss New Jersey i 1973 og nummer to i den efterfølgende Miss America-skønhedskonkurrence. Hun blev ny formand for Republikanerne i Nevada.

Efter skønhedsdronning-karrieren havde Lowden en karriere som journalist, og blev hurtigt anerkendt som en dygtig en af slagsen.

I 1992 stillede hun op til delstats-senatet i Nevada for Republikanerne i et demokratisk-domineret distrikt og slog den daværende flertalsleder Jack Vergiels.


I denne video taler Lowden for første gang åbenlyst om sine ambitioner.

I senatet blev hun kendt som en trofast og dedikeret højreorienteret stemme.

24. april 2007 blev hun så formand for Republikanerne i Nevada og fik hurtigt styr på partiet.

På det tidspunkt var Republikanerne ellers ved at komme i problemer og led under den demokratiske bølge, der snart skyllede ind over Nevada.

Den kunne Lowden ene kvinde ikke gøre meget for at stoppe, og delstatens flertal gik til Barack Obama i 2008, ligesom de to senatorer er demokrater.

Modoffensiv
Men et trods alt revitaliseret republikansk parti - og meget af den revitalisering skyldes Sue Lowden - er nu klar til at slå tilbage.

Harry Reid, demokraterne magtfulde flertalsleder i Senatet, er i knibe i sin hjemstat.

Det har både Sue Lowden og Danny Tarkanian opdaget.

De kæmper nu mod hinanden i et republikansk primærvalg for at kunne gå op imod Reid til midtvejsvalget i 2010.

Både Lowden og Tarkanian slår Reid med op imod 5-10 procent af stemmerne i meningsmålinger.

Lowden har netop trukket sig som formand for Republikanerne i Nevada for at hellige sig valgkampen til Senatet.

Mulig kvindelig stjerne
Hvis hun kan gentage succesen fra 1992 og slå en demokratisk flertalsleder, er der næppe tvivl om, at hun kan erobre en rolle som partiets ledende kvinde.

Det vil passe mange pragmatiske republikanere godt, for så må Sarah Palin i hvert fald delvist give slip på den rolle. Palin er vildt populær blandt den højreorienterede base – men vil blive sparket eftertrykkeligt ned i en valgkamp af Barack Obama og midtervælgerne ved præsidentvalget i 2012.

Læs mere om Reids problemer her.

Læs mere om Sue Lowden her.

No comments:

Post a Comment