12.8.18

Paul Ryan: Jeg har afværget tragedier

Formanden for Repræsentanternes  Hus, Paul Ryan, siger snart farvel til politik. Som Mitt Romneys vicepræsidentkandidat i 2012 og de seneste år formand for Repræsentanternes Hus og leder af Republikanerne i det kammer har han været en magtfuld herre - især de to seneste år, hvor Republikanerne har flertal i alle dele af USA's regering.

Han er på runde i flere medier med afskedsinterviews, og selv den hos Republikanerne forhadte og angiveligt særdeles venstreorienterede The New York Times fik en snak med  Ryan. 

I interviewet erklærer Ryan, han stadig er overrasket over Trumps opblomstring og overtagelse af Republikanerne.

“It was shocking to me. I didn’t see it coming. It threw me off.”

Mange har kritiseret Ryan for ikke at bekæmpe Trump nok og vise en civiliseret udgave af Det Republikanske Parti. I stedet fik Ryan en gigantisk skattelettelse, og lige præcis den politiske sejr har han jagtet hele sit liv. Derfor indgik han en pagt med djævelen.

Det afviser dog Ryan selv:

“I can look myself in the mirror at the end of the day and say I avoided that tragedy, I avoided that tragedy, I avoided that tragedy. I advanced this goal, I advanced this goal, I advanced this goal.”

Hvilke tragedier, han har afværget, vil han dog ikke ind på. Læs artiklen og vurdér selv, om vi har at gøre med en skurk, en helt eller bare en mand, der ligesom så mange andre blev overrasket og overvældet af Trump-fænomenet.

No comments:

Post a Comment