19.6.17

Trump trækker opmærksomhed - Republikanere ændrer USA

For et par uger siden kunne verden vantro se en bunke milliardærer og generaler rose præsident Donald Trump til skyerne ved at kabinetsmøde. Mange undrer sig over, hvorfor Republikanerne finder sig i præsident Trump, der ved kabinetsmødet opførte et show, der kunne sammenlignes med de værste diktaturstater.

En mulig forklaring har John Cassidy i New Yorker. 

Han peger på, at vælgernes og mediernes opmærksomhed  er rettet mod Trumps skandaler og Twitter-udgydelser. Trump er som et skinnende objekt, der fanger alles blikke. Imens kan Republikanerne i Kongressen i fred og ro vedtage love, der ændrer sundhedsystemet og dermed en sjettedel af den amerikanske økonomi, eller vedtage nye reguleringer, der igen giver banker de friheder, som nogle mener førte til finanskrisen.

Cassidy mener, at tiltrak Trump sig ikke alles øjne, ville den politiske debat om Republikanernes lovforslag tiltage voldsomt, og med skarp kritik af flere forslag ville Republikanernes politiske agenda bliver udvandet eller endog grundstøde.

For Republikanerne er præsident Trump derfor en fair tradeoff: Ja, de må leve med tosse-Trump, men hvad gør det, når deres politik kommer igennem?

No comments:

Post a Comment