25.9.16

Så er det debattid

Natten til tirsdag dansk tid får vi den første af tre debatter mellem Demokraternes kandidat Hillary Clinton og Republikanernes Donald Trump.

Det har været en valgkamp med massive overraskelser og umuligt at forudsige noget som helst. Derfor er det heller ikke til at sige, hvordan debatten bliver, og ikke mindst hvordan efterspillet håndteres.

Det står dog klart, de to kandidater har forberedt sig forskelligt. Clinton har kastet sig ud i traditionel opvarmning med masser af lektielæsning af fakta, indøvning af one-liners og øvedebatter, hvor andre politikere spiller Trump.

Trump har - ifølge eget udsagn - forberedt sig ved at spille golf, hvor han vender gode soundbites med kammeraterne.

Helt generelt er forventningerne, at Clinton ikke kan vinde - kun tabe. Hun er den supererfarne politiker med utallige debatter bag sig. Derfor er hendes strategi ikke let: Skal hun angribe Trump hårdt? Ofte tager vælgere ikke godt imod aggressive kvindelige politikere på tv-skærmen.

Her har Trump dog også en udfordring: Hvor hårdt kan han gå til angreb på kvinden Clinton, før nogle seere ikke bryder sig om at se på det?

Formår Trump at virke afbalanceret og præsidentiel, eller kan Clinton hyle ham ud af den? Eller er det Clinton, der bliver overrasket af den uberegnelige Trump?

Spørgsmålene er utallige, og medierne forventer en af de mest sete præsidentdebatter nogensinde. Og ja, det bliver sagt for tit, men især den første præsidentdebat bliver afgørende. Uha, hvor er det spændende.

No comments:

Post a Comment