4.7.16

Trump overvejer religiøs guvernør til vicepræsident-posten

Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, er fuld gang med at finde sin kandidat til posten som vicepræsident.

For et par uger siden meldte USA-perspektiv, at kandidaterne er guvernør Chris Christie fra New Jersey, tidligere formand for Repræsentanternes Hus Newt Gingrich, senator for Alabama Jeff Sessions og guvernør Mary Fallin fra Oklahoma.

But not so fast! 

I forgårs tog Trump Indianas guvernør Mike Pence ud til en runde golf på en af Trumps golfbaner i New Jersey. Ifølge flere kilder er formålet at vurdere, om Pence er manden til posten.

En kilde beskrev mødet som "pleasant."

Trumps kommunikationschef Jason Miller er ikke meget mere oplysende:

- Mr. Trump is meeting with a number of Republican leaders in the run-up to the convention in Cleveland, and he has a good relationship with Governor Pence.

Den religiøse
Hvorfor så Pence?

Han er seks gange valgt til Repræsentanternes Hus, før vælgerne i 2012 gav ham guvernørposten i Indiana. Pence er meget populær blandt religiøse vælgere, og her kan Trump med sin fortid med mange kvinder, væsentligt mindre kirkegang og kommentarer om sin datters bryster og ben utvivlsomt bruge assistance.

Pence er imod homoseksuelle i miltæret og såvel homoseksuelle ægteskaber som statsanerkendte partnerskaber.

I marts 2015 underskrev han lov "SB 101", der gav virksomheder ret til at diskriminere mod bøsser og lesbiske. Til nogen overraskelse for ham selv førte det til stor kritik fra erhvervslivet, som ikke viste den store interesse for den nye rettighed. Apples direktør Tim Cook fordømte loven, og virksomheder som Salesforce.com og Angie's aflyste ekspansioner i Indiana, og det førte til tab af tusindvis af job. Pence måtte hurtigt vedtage en ny lov, der svækkede SB 101.

På den finansielle front har han beskåret indkomstskatten med fem procentpoint og afskaffet arveafgiften.

Pence har erfaring fra både Washington og fra guvernørposten. Men han er en kontroversiel herre på grund af sine holdninger til homoseksuelle. Trump vil få stærkere støtte fra de religiøse. Men er det nok til at opveje, at unge og uafhængige vælgere fravælger ham? Og demokrater, der truer med at støtte Trump i stedet for Clinton, fordi de ikke kunne få Bernie Sanders, vil næppe være begejstret over korsfareren fra Indiana.

No comments:

Post a Comment