11.7.16

Republikanernes konvent nærmer sig

Om en uge holder Republikanerne deres konvent forud for præsidentvalget. Her skal partiet officielt nominere Donald Trump som præsidentkandidat. Og der er masser af politisk fyrværkeri i vente.

For det første er der stadig en god sjat republikanere, der håber på at kunne afspore Trumps kandidatur, før det bliver mejslet i officiel republikansk granit. Det er dog voldsomt usandsynligt, at det lykkes, men bare et forsøg på oprør vil splitte det allerede vaklende parti.

Så er der vicepræsidentposten. Med under en uge tilbage virker det, som om Donald Trump stadig ikke ved, hvem han ønsker som vicepræsident. Seneste navn i rygtestrømmen er den pensionerede general Michael Flynn. Problemer med ham: Han har ingen regeringserfaring. Og så er han i øvrigt demokrat. Her taler andre rygter så om, at partiet vil forsøge at tvinge en vicepræsidentkandidat igennem, som Trump faktisk ikke ønsker. Hvordan vil Trump reagere på det?

Det politiske fylder sørme også. Lad os tage abort som eksempel. Trump har ændret holdning et par gange eller 10. Men nu har han taget den klassiske holdning blandt mange republikanere, at abort skal være forbudt undtagen ved voldtægt, incest eller hvor moderens liv er i fare. Men stærkt kristne republikanere vil have, at partiet åbent skal gå ind for at forbyde alle aborter. Kan Trump leve med at blive nedstemt?

Så er der risikoen for uroligheder uden for konventet. USA dirrer af raceuroligheder lige nu, og dem puster Trump gerne til. Vil der komme massive optøjer og måske skudepisoder i konventbyen Cleveland? Politiet er i hvert fald bekymret.

Og så er der spørgsmålet, om Trump egentlig overhovedet vil være præsident. Siger han faktisk nej, hvis han blive valgt?! Det er der antydninger af - læs her. 

Det republikanske konvent bliver en fest for politiske nørder. Men av, hvor må Det Republikanske Partis leder, Reince Priebus, have ondt i hovedet.

No comments:

Post a Comment