9.1.16

Cruz angriber indvandring i skarp reklame

Den republikanske præsidentkandidat Ted Cruz har leveret en politisk tv-reklame, der meget vel kan blive årets reklame i præsidentvalgkampen.

Reklamen fokuserer på en unavngiven flod – der nok skal symbolisere Rio Grande mellem Mexico og USA – hvor indvandrere er på vej over vandet.

Men der er ikke tale om forhutlede indvandrere.  Derimod er det kvinder i høje hæle og mænd med attachétasken under armen.



Målet er at fremstille den venstreorienterede elites hykleri. Hvis det var bankfolk, journalister og advokater, som krydsede grænsen og pressede lønningerne ned, ville de faggrupper bekæmpe indvandring med næb og kløer.

Men de har ikke noget imod de nuværende indvandrere, som tager ufaglærte amerikanske job. Og dermed er de også ligeglade med de ufaglærte amerikanere, som må gå arbejdsløse.

Budskabet er, at Cruz vil beskytte grænserne og den amerikanske arbejder. Samtidig udnytter Cruz muligheden for at lange ud efter det, Republikanerne opfatter som en venstreorienteret medieelite uden forbindelse til den jævne amerikaner. Mange fluer med et smæk: Set fra det perspektiv er reklamen genial.

No comments:

Post a Comment