18.1.16

Clinton klar til offensiv mod Sanders

Indtil for få uger siden brugte Hillary Clinton det meste af den demokratiske primærvalgkamp til at ignorere modkandidaten Bernie Sanders.

Den tilgang er nu fortid.

Tilbage i 2008 vandt Hillary Clinton alle de store stater som New York og Californien. Men Barack Obama førte valgkamp i Sydstaterne og stater som Nebraska og Wyoming. I sidste ende var det nok til at besejre Clinton.

Hun er for erfaren til at lave samme fejl med Sanders, især efter Sanders de seneste par uger er gået kraftigt frem i meningsmålingerne. Han fører nu i New Hampshire, og de er lige i Iowa.

Vinder han de første to delstater, er der masser af negativ presse mod Clinton frem til primærvalgene i South Carolina og Nevada. Måske endda nok til at underminere hendes ellers stærke position i de to delstater op mod Supertirsdagen 1. marts, hvor 11 stater stemmer.

38 millioner dollars 
Derfor er Clinton ved at gøre klar til at bruge en god portion penge i de næste par måneder på reklamer. Lige nu har hendes valgkampskasse 38 millioner dollars på kistebunden. Halvdelen af dem skal i brug på reklamefronten vendt mod Bernie Sanders.

Det ærgrer utvivlsomt Clinton, som havde håbet på at gemme pengene til opgøret mod den republikanske præsidentkandidat senere på året. Men der er ingen vej uden om, hvis Clinton vil undgå en gentagelse af 2008.

No comments:

Post a Comment