16.11.14

Republikanerne får endnu en sejrskage

SENATSVALG: Alt tyder på, at den republikanske sejrskage fra midtvejsvalget får en omgang velsmagende glasur: Nemlig endnu en senatorpost, denne gang fra staten Louisiana.

Her fik ingen af kandidaterne 50 procent af stemmerne i første omgang, og derfor skal de to førende kandidater ud i omvalg. Det finder sted 6. december, og kandidaterne er den demokratiske senator Mary Landrieu og republikaneren Bill Cassidy.

Som sydstat er Louisiana klart republikansk. Landrieu fik ganske vist nogle tusinde stemmer mere ved valget i november end Cassidy, men 14 procent af stemmerne gik til en teparti-republikaner, Rob Maness. Han fører nu valgkamp for Cassidy.

Ved valget i 2008 fik Landrieu 33 procent af de hvide stemmer. I år hentede hun kun 18 procent. Selvom hun fik næsten alle sorte stemmer, er det ikke nok til at rette op på sagerne.

Ingen stemmegevinst
For at forsøge at hente højreorienterede stemmer, har hun slået på sin delvise modstand mod abort og støtte til olierørledningen Keystone. Det har imidlertid ført til, at demokratiske donorer og politikere nu ikke vil støtte Landrieu eller føre valgkamp for hende. Havde der så bare været en stemmegevinst, men nej: Bill Cassidy fører angiveligt med 57 procent af stemmerne mod 41 procent til Landrieu.

Efter tre perioder som senator er tiden ved at rinde ud for Landrieu, og Republikanerne kan spise endnu en sejrskage.

No comments:

Post a Comment