2.8.10

Republikanerne er ved at tabe Florida på gulvet

UVENTET: Det så jo ellers lige så godt ud for Republikanerne i Florida. Den populære republikanske guvernør Charlie Crist, som nogle endda nævnte som mulig præsidentkandidat i 2012, stillede op til senatsvalget i november.

Dermed burde partiet uden problemer kunne beholde pladsen i Senatet, og Florida levere sin del af bidraget til den forventede republikanske bølge.

Det ville teparti-aktivisterne dog ikke leve med. De nominerede 39-årige Marco Rubio i det republikanske primærvalg.

Den unge latino begejstrede de republikanske kernevælgere, og pludselig var Crist langt bagud i meningsmålinger op til primærvalget, der afholdes 24. august.

Det ville Crist ikke finde sig i. Han meldte sig ud af partiet og lancerede en valgkamp som uafhængig.

Kun en ting står nu sikkert i det valg, der skal holdes til november. Den officielle demokratiske kandidat Kendrick Meek står til gedigne tæsk.

Al opmærksomhed samler sig nu om Rubio, der samler højrefløjen, og Crist, der mere og mere taler og agerer som en demokrat og samler midtervælgerne. Han nægter at tage officielt stilling, men rygterne vil vide, at han vil støtte Demokraterne i Senatet. Får Crist lokket nogle demokrater væk fra den slagne Meek, er vejen til Senatet åbent – og Republikanerne har mistet en sikker post i Senatet.


Rubio begejstrede de republikanske kernevælgere med denne tale.

Dermed er den allerede ret lille chance for, at partiet nupper flertallet i kammeret, så godt som forsvundet. Partiet vil få fremgang, men ikke flertal.

Crist fører i øjeblikket med mellem fem og ti procentpoints forspring til Rubio. Demokraten Kendrick Meek må nøjes med opbakning fra 15-20 procent af vælgerne.

No comments:

Post a Comment