28.9.20

Er Texas i spil?

Texas er i spil, lyder det - igen - i år. Trump fører kun i delstaten med 1-3 procentpoint, og eksempelvis tidligere præsident- og senatskandidat Beto O'Rourke fører valgkamp for Biden i delstaten. 

Ingen demokrat har vundet Texas i 44 år. Vi skal tilbage til Jimmy Carter i 1976 for at opleve det. Beto O'Rourke peger på, det nu er tid igen. Delstaten blev en majoritetsstat for minoriteterne i 2005, og to millioner nye vælgere er registreret, siden O'Rourke tabte senatsvalget mod Ted Cruz i 2018. 

Biden vil ikke gentage Clintons fejl 

I 2016 brugte Hillary Clinton en del kræfter i Georgia og Arizona, fordi delstaterne så lovende ud for hende. Hun tabte begge stater - og ikke mindst tabte hun snævert i den ellers sikre demokratiske "blå mur" i Pennsylvania, Michigan og Wisconsin. Mange mener, at havde hun brugt kræfterne der frem for Georgia og Arizona, ville hun nu kæmpe for sit genvalg. 

Den fejl vil Joe Biden ikke gentage, og derfor kommer han næppe til at bruge kræfter i Texas - hverken i dyre annoncer eller besøg i en coronatid. Biden spiller sikkert. 

Vinder Biden Texas, vil han alligevel vinde valget uanset hvad, for så hiver han mange andre stater hjem. Texas vil blot være flødeskum på en jordskredssejr. 

No comments:

Post a Comment