25.5.20

Sherif-stjerne på 87 kæmper videre

Sheriffen Joe Arpaio blev vidt berygtet i Arizona for at tvinge fanger til at gå i pink undertøj, rense vejrabatter iført lænker og for åben raceopdeling i sit arbejde med kriminalitet. Han blev også berygtet for de utallige retssager, han førte Maricopa County ind i, for at bruge 100 millioner dollars på andre måder, end skatteborgerne havde givet lov til - og for stærkt at gå ind for Trump i et i stigende grad demokratisk område.

Det blev ikke ved med at gå godt for for Arpaio, der tabte valget som sheriff med næsten 13 procentpoint i 2016 til en demokrat.

Siden blev Arpaio dømt for foragt for retten, men blev kontroversielt benådet af præsident Trump. Og i 2018 forsøgte han så at blive senatskandidat, men tabte primærvalget.

Den 87-årige Arpaio giver dog ikke sådan op. Nu stiller han op til sit gamle job som sheriff, men skal dog lige gennem et republikansk primærvalg først. Uanset hvad er Demokraterne dog begejstrede. 

Men Arpaio som kandidat er der nemlig mange stemmer at hente for Demokraterne hos vælgere, der ellers ikke ville have stemt- simpelthen fordi han er så polariserende.

No comments:

Post a Comment