31.5.20

Kernevælgerne er fundamentet

Den gængse opfattelse af valgkampe er, det gælder om at hive nye vælgere ind i folden med gode argumenter og skarpe pointer.

Men mere end nogensinde før gælder det i USA om at aktivere ens kernevælgere. Både Trump- og Biden-kampagnen erkender, antallet af svingvælgere i år måske er 5 procent. I 2016 var det 21 procent måneden før valget.

Republikanerne i almindelighed og Trump i særdeleshed er længe gået efter at aktivere allerede overbevist republikanere ved at hive abortmodstandere, våbentilhængere og kirkegængere til valgstederne, mens partiet forsøger at forhindre unge, sorte og så videre i at stemme.

Biden-kampagnen har erkendt, det nok også gælder om at få kernevælgerne ud at stemme i stedet for at overbevise Trump-vælgere om at stemme på Biden. Det bliver sværere for Demokraterne, for fattige med timelønnet arbejde - demokratiske kernevælgere - har nu engang sværere ved at tage fri for at stemme end pensionerede, velhavende hvide i Wyoming.

Udviklingen med færre svingvælgere kan også give endnu mere beskidte valgkampe. Der er ingen grund til at behandle modparten pænt, hvis målet ikke er at få vælgere til at skifte side. Her gælder det i stedet om at være så brutal som mulig, så vrede , frygt og had hos egne vælgere får dem af sted på valgdagen.

No comments:

Post a Comment