17.6.19

Pressechef Sanders forlader Det Hvide Hus

Efterfølgeren til den storsvedende og hos Trump særdeles upopulære pressechef i Det Hvide Hus, Sean Spicer, blev for to år siden Sarah Huckabee Sanders, datter af tidligere præsidentkandidat og guvernør i Kansas Mike Huckabee. Før det havde hun forskellige roller i Trumps Hvide Hus og i hans valgkamp. 

Nu er Sanders fortid. Det meldte præsidenten - naturligvis - ud på Twitter. 



Mange journalister vil mene, det ikke er noget stort tab. Flere gange har hun direkte løjet fra podiet. Og i sin sidste tid kunne der gå op til en måned mellem hendes officielle pressebriefinger. Det blev smukt symboliseret af det støv på podiet, en journalist i maj tog et billede af:


I sin tid var pressechefen en meget synlig og vigtig del af Det Hvide Hus' ansigt udadtil. Politiske nørder kan sikkert huske Bill Clinton-pressechefen Dee Dee Myers, mens Dana Perino og Ari Fleischer fyldte skærmene under George W. Bush. 

Sanders blev mere og mere usynlig på de skærme, og måske vælger Trump samme efterfølger som på posten som kommunikationsdirektør i Det Hvide Hus: Ingen afløser. Bill Shine trådte tilbage i marts, og han er stadig ikke erstattet. 

No comments:

Post a Comment