18.2.19

Gider højesteretsdommer Thomas ikke mere?

Mange mener, det er det liberale ikon Ruth Bader Ginsburg, der står næst for at skulle forlade Højesteret. Den 85-årige har kræft og skranter. Hendes død og en afløser af langt mere konservativt tilsnit vil cementere et solidt konservativt flertal i Højesteret i årtier.

Men måske er det faktisk en af de konservative dommere, der står næst for?

The New Yorker peger således på, at 70-årige Clarence Thomas kunne overveje at trække sig nu, så Republikanernes med Trump i Det Hvide Hus og et solidt flertal i Senatet i ro og mag kan udpege hans afløser. 

Thomas er ikke specielt engageret i sit job og ser det ikke som et kald, men som en pligt. Trækker han sig nu, kan han få nogle gode år som pensionist og sikre en lige så konservativ efterfølger.

Venter han, kan Demokraterne sætte sig på Det Hvide Hus i otte år ellere mere fra 2020. Og så sker der det samme for Thomas som for Ginsburg: Han må blive siddende trods aldring og skrantende helbred i håbet op, der kommer en ny præsident, der vil udpege en efterfølger i højesteretsdommerens billede.

Det er næppe en strategi, der begejstrer Thomas. Han har langt fra Ginsburgs seje drive, begejstring og virkelyst i en høj alder.

Dog mener nogle, han gerne vil bruge et par år på at trække Højesteret, dens domme og dermed USA i en konservativ retning, nu hvor muligheden virkelig er der. Samtidig er Thomas og konen særdeles gode venner med præsidentparret. Det gør det også sjovere at tilbringe tid i Washington D.C.


No comments:

Post a Comment