20.5.18

Trump vil fordoble pakkepriser

Mellem iranske atomaftaler, topmøder med Nordkoreas diktator og et par tweet-storms hver uge har præsident Donald Trump megen opmærksomhed rettet mod virksomheden Amazon.

Den afskyer han. Primært fordi han hader direktør Jeff Bezos, og fordi Bezos ejer og driver avisen The Washington Post, der ofte laver kritisk og afslørende journalistik om blandt andet Trump og Co.

Amazon tjener de fleste af pengene på at levere pakker. Og den sidste del af pakkernes rejse tager det amerikanske postvæsen sig af, i øvrigt til stor gevinst for postvæsenet, der tjener godt på det.

Men Trump vil have hævn over Bezos. Derfor har han flere gange hevet postvæsenets chef, Megan Brennan, til Det Hvide Hus. 

Her kræver han, at Brennan skal fordoble prisen for at sende pakker, primært for Amazon og enkelte andre firmaer. Brennan afviser og siger, kontrakterne er mangeårige og ikke kan ændres.

Flere mener, der er tale om klart magtmisbrug fra Trumps med bund i en personlig vendetta.

Bezos har opdaget truslen og er i fuld gang med lobbyarbejde for at sikre opbakning fra Kongressen, hvis Trump får mere held med sit foretagende. Bezos fortæller mange kongresmedlemmer om de utallige Amazon-ansatte, der arbejder i lige præcis deres stat. Så de vil vel næppe stemme for, at Amazon kommer til at miste milliarder på prisforhøjelser, fortæller han.

 Mon ikke også Bezos kan etablere eller købe et pakkefirma, hvis det skulle gå helt galt.

No comments:

Post a Comment