26.3.18

USA kan miste fodbold-VM

VM-værtsskabet i 2022 gik til Qatar i en af de største korruptionsskandaler i fodboldens og FIFA-historiens ellers utallige bunker korruptionssager.

Det var USA, der tabte slaget dengang. Og efter en gedigen oprydning i FIFA var den uskrevne beslutning, at USA skulle have VM-værtsskabet i 2026, måske sammen med Canada og Mexico.

Der var ingen reelle modkandidater. Kun Marokko meldte sig, men landet tog ikke engang selv kampen alvorligt. Der var hverken webside eller budget indtil for få måneder siden.


Ifølge artiklen er en årsag, at et stort flertal af FIFA-medlemmerne simpelthen ikke kan Donald Trump, og derfor ikke vil give USA mesterskaberne.

En anden er, at med de mange taler om indrejseforbud og tiltag mod migranter, frygter flere lande, at det slet ikke bliver muligt for deltagere eller tilskuere at rejse ind i USA. Og så vil der være kaos.

Vi skal huske, at  Donald Trump ikke er præsident i USA i 2026, og dermed eksisterer mange af hans politikker måske heller ikke længere. Det kan muligvis få FIFA-folkene til at holde fast i USA. Men de skal leve med, at Trump naturligvis vil juble voldsomt på Twitter, hvis FIFA giver værtsskabet til USA. 

Og uanset hvad viser bare overvejelsen af at droppe Amerika, at USA's image er et noget andet i dag end i 2010. 

No comments:

Post a Comment