16.8.15

Vicepræsidenten overvejer at stille op

KANDIDAT ELLER EJ?: Den demokratiske vicepræsident Joe Biden er ved at forberede sig til at kaste sig ind i kampen om at blive nomineret som Demokraternes præsidentkandidat i 2016.

Hillary Clinton og Bernie Sanders kæmper om New Hampshire. Derfor vil Biden ignorere den stat og istedet kigge mod South Carolina og Nevada, der begge følger kort efter Iowa og New Hampshire. I Nevada kan Biden lune sig ved sit tætte forhold til fagforeninger, der er stærke i delstaten.

Afgørende for en Biden-succes bliver dog South Carolina. Strategien er angiveligt, at Biden kan støtte sig til Reagan-demokrater, jøder, vælgere fra de gamle industristater i Rustbæltet samt homomiljøet. Kan Biden vise en stærk vælgerkoalition i South Carolina, kan en efterfølgende sejr i Nevada måske skubbe Biden foran Clinton.

Pengene udfordrer
Bidens store udfordring bliver fundraisingen. Som sikker senator gennem årtier i den knaldblå delstat Delaware har fundraising aldrig betydet det store for ham, men det manglende donornetværk er blandt forklaringerne på, at Bidens tidligere forsøg på at blive præsidentkandidat kuldsejlede.

Men nogle tror i hver fald på ham. De vanlige anonyme kilder melder, at flere donorer er ved at hive kreditkortene op af lommerne, og en del ansatte i Hillary Clintons valgstab er klar til at hoppe over i Bidens båd. Om Biden bliver en del af den demokratiske valgkamp, står sandsynligvis klar inden for få uger. Ellers er det for sent i forhold til at indhente de officielle kandidaters stadig stærkere valgmaskiner.


No comments:

Post a Comment