10.8.15

John Kasichs stjerne stiger

REPUBLIKANERNE: Donald Trump satte sig på meget af medieopmærksomheden efter sidste uges republikanske debate

En anden kandidat fik dog også positiv opmærksomhed: John Kasich.

Kasich er republikansk guvernør i den store og vigtige svingstat Ohio. Han blev valgt første gang i 2010 og genvalgt i 2014. Nu vil han være præsident.

Han ligger lavt i de nationale meningsmålinger, men medieeliten og toppen af poppen hos Republikanerne har længe haft et godt øje til Kasich. Han er forholdsvis moderat og ganske folkelig i hans talemåde trods et udseende som en lettere udslidt gymnasielærer.

Han kom knap og nap med blandt de ti mest populære republikanere og dermed med i debatten. Næst efter Trump sikrede han sig mest opmærksomhed for skarpe svar og gode jokes. Andre etablerede kandidater som Jeb Bush eller Scott Walker er blevet mere opmærksomme på truslen fra Kasich.

Ruller succesbølgen? 
Kasich bygger nu videre på succesen ved for første gang at deltage i en række interviews og talkshows på nationalt plan. Derefter bliver søgelyset rettet ind mod delstaten New Hampshire, hvor Kasich mener, at hans moderate konservatisme passer godt ind. Han besøger delstaten ofte, og mange stærke republikanske kræfter i delstaten, som eksempelvis tidligere senator John Sununu, bakker op om Kasich.

En Kasich-støttegruppe, "New Day for America," sparker gang i en reklamekampagne i delstaten til fire millioner dollars. Det er ingen andre kandidater begyndt på her næsten et halvt år før valgdagen.

Vejen til Det Hvide Hus er dog lang for Kasich. Mens Donald Trump nok skal implodere inden længe, har en stærk konkurrent som Jeb Bush indsamlet ti gange flere penge end Kasich. Samtidig kan andre kandidater, der lige nu er langt bagud i meningsmålingerne, som eksempelvis Carly Fiorina, hugge løs af hans vælgerbase.

Kasich skal fremhæve sin jævne baggrund som søn af en henholdsvis kroatisk og tjekkisk indvandrer, hvor faderen arbejdede som postbud. Den slags er mere populært i USA end højtuddannede akademikere fra millionærfamilier (læs: Jeb Bush). Politisk kan Kasich med stolthed fremvise sit arbejde i 1990'erne for at få et føderalt budget i balance. Han var en nøglespiller i den indsats som formand for Budgetudvalget i Repræsentanternes Hus.

No comments:

Post a Comment