24.1.15

Todelt talekommunikation fra Det Hvide Hus

TALE: State of the Union bliver fulgt med enorm interesse hos mange - også kommunikationsfolk med "taleskrivning" som del af jobbeskrivelsen. Det Hvide Hus har traditionen tro nogle af verdens bedste taleskrivere ansat, og også i år var der mange retoriske godbidder. Der var plads til klassikere som personlige historier, pauser de rette steder og gentagelser.

Det Hvide Hus formåede også at lancere en noget primitivt udseende todelt skærm, hvor Obama taler i venstre side, mens højre side er fyldt med utvivlsomt nøje udvalgt fakta, budskaber og billeder, der bakker op om præsidentens budskab. Hvordan synes du, det fungerer?


Som ventet benyttede præsident Obama lejligheden til at tage en del af æren for det amerikanske økonomiske opsving. Men middelklassen skal have en større bid af kagen. Minimumslønnen skal op, amerikanere skal have ret til syv betalte sygedage om året, og skattelettelser til huskøbere blev der også plads til.

Præsidenten ønsker, at universitetsuddannelser skal være lige så almindelige i USA som en gymnasieuddannelse. Derfor skal de offentlige universiteter være 100 procent skattefinansierede uden brugerbetaling. 

Hvor mange af de ønsker, der kommer igennem en kongres kontrolleret af Republikanerne, er langt mere usikkert, 

No comments:

Post a Comment