20.1.14

Medier hylder lokalmedier

LOKALJJOURNALISTIK: Fra 2000 til 2012 skar amerikanske aviser 32 procent af deres journalister væk. Antallet af journalister gik fra over 25.000 til lige over 17.000.

Den slags har konsekvenser, men selv svækkede lokalmedier formår stadig at lave god, undersøgende journalistik. Og den journalistik får nu ros fra flere sider efter afsløringen af Chris Christie og "Bro-skandalen" i New Jersey. Læs om selve sagen her. 

Det var ikke de store nationale medier, som afslørede skandalen. Det var derimod en lokal trafikskribent i avisen The Record, John Cichowski. Han nægtede at tro på myndighedernes forklaring om, at trafikkøerne skyldtes en "undersøgelse." Han troede på, at politisk hævn var motivet - og flere ugers tidskrævende og god undersøgende lokaljournalistik gik i gang. Til sidst kunne reporteren Shawn Boburg fra samme avis afsløre scoopet takket være en mail fra Christies vicestabschef. Emailen havde titlen "Time for some traffic problems in Fort Lee."

Vil folk støtte medierne?
Det er ikke den eneste succes for lokale medier den seneste tid.

I Connecticut blev guvernør John Towland afsløret i korruption af lokalavisen Hartford Courant og måtte gå af.

I South Carolina blev guvernør Mark Sanfords utroskab og løgn afsløret af en reporter, som ventede på hans fly fra Argentina i Atlantas lufthavn klokken seks om morgenen. Sanford påstod ellers, at han var på trekking langs The Appalachian Trail.

De journalistiske scoops har fået flere til at indse værdien af stærke lokalmedier. Om det er nok til at få folk til at købe aviser eller adgang til websiderne, og dermed støtte medierne, er en helt andet ting. Det er der nemlig intet, der tyder på i tallene for oplagstal, abonnementer eller annoncesalg.

No comments:

Post a Comment