12.1.14

Chris Christie kan overleve

SKANDALE: For få uger siden var den republikanske guvernør i delstaten New Jersey, Chris Christie, storfavorit i det republikanske felt til præsidentvalget i 2016. Han har fået styr på delstatens budget. Republikanere kan lide ham, fordi han har taget kampen op mod stærke fagforeninger og vundet. Demokrater kan lide ham, fordi han er villig til kompromis.

Men "bro-skandalen" har nu sået alvorlig tvivl om hans muligheder for at indtage Det Hvide Hus.

George Washington Bridge er verdens mest trafikerede bro. Den forbinder byen Fort Lee i New Jersey med New York og Manhattan.

Tilbage i august besluttede nogle af Chris Christies ansatte, at den demokratiske borgmester i Fort Lee skulle straffes for ikke at bakke op om Christies genvalg. En række spor på broen blev afspærret, og i fire dage var trafikken i Fort Lee fuldstændig brudt sammen.

En lokal avis afslørede for få dage siden den pinlige mobning og utrolige brud på almindelige principper i en demokratisk retsstat, og siden har Christie måtte kæmpe for sit politiske liv.

Ved et pressemøde i denne uge fik han forsvaret sig så godt, at ikke alt håb er ude for ham. En række nøglepersoner blev fyret, og han påtog sig ansvaret for skandalen - med det forbehold, at han altså ikke konkret tog beslutninger, diskuterede eller endsige vidste noget om sagen tilbage i august 2013.

Højdepunkter fra Christies afgørende pressemøde.

Sidstnævnte må hellere passe - for medierne gennemtrawler på livet løs sagen, og har Christie løjet, er det slut for den republikanske superstjerne.

Her kan du læse en gennemgang af de mange mails, som har ledt til sagen. Glimrende undersøgende journalistik af The New York Times.

No comments:

Post a Comment