17.11.13

Obama kæmper for sundhedsreformen

SUNDHEDSREFORM: Da præsident Barack Obama blev genvalgt i 2012 med et demokratisk flertal i Senatet som glasur på kagen, var de fleste sikre: Obamas største bedrift fra første valgperiode, sundhedsreformen, ville overleve.

Nu er reformen ved at træde i kraft - og tættere på at dø end nogensinde.

Blandt problemerne er et brudt valgløfte lige så klokkerent som mange af S-R-SF-regeringens.

Ikke en eneste amerikaner vil blive tvunget væk fra en sygeforsikring, han er tilfreds med, lød det i 2009.

Nu er op mod syv millioner amerikanere nødt til at gå fra billige forsikringer over til dyrere. Vreden og frustrationen vokser. Læs om den side af sagen her. 

Fælles front smuldrer
Mere pinligt er en central webside, som er så fejlfyldt og dårligt opbygget, at den underminerer en afgørende del af sundhedsreformen.

Ifølge reformen skal der i hver delstat være en række "puljer" af forholdsvis raske mennesker kombineret med en vis andel dyrere forsikringskunder - ældre, kronisk syge osv. Det hele skal fungere via en hjemmeside, hvor folk melder sig til med diverse oplysninger og så får tilbudt en sygeforsikring.

Men - hjemmesiden fungerer ikke. Det amerikanske sundhedsministerium har haft næsten 30 firmaer inden over opbygningen af hjemmesiden. Resultatet er et miskmask af fejlmeldinger, sider der ikke kommunikerer med hinanden og over en million brugere, der uforrettet har måttet forlade hjemmesiden uden at få styr på sundhedsforsikringen.

Republikanerne er igen på vej i offensiven og forsøger at få lagt loven ned. Til præsidentens store bekymring sprang 39 demokratiske medlemmer af Repræsentanternes Hus med på idéen. Det demokratiske partis sammenhold om reformen slår revner, og Obama har været nødt til at rulle det tunge skyts ud og true med et præsidentielt veto, hvis et flertal i Kongressen stemmer for en ophævelse af loven.

Læs mere om, hvordan Obama forsøger at redde sundhedsreformen, her. 


No comments:

Post a Comment