17.6.12

Obama fanger Romney i knibtangsmanøvre

INDVANDRING: Præsident Barack Obama har fanget Romney i en for republikaneren grim knibtangsmanøvre, som Romney ikke kan redde sig ud af uden tab.

I fredags offentliggjorde Obama, at myndighederne ikke længere skal deportere illegale immigranters børn, som har været i hæren eller fået en studentereksamen.

Big trouble
Det giver Romney store problemer.

Obama får nu et gevaldigt rygstød fra den vigtige latino-vælgergruppe.

Angriber Romney præsidentens beslutning, mister han med stor sandsynlighed New Mexico, Nevada og Colorado.

Støtter Romney præsidenten, vil den højrekonservative fløj går amok og sige: "Se hvad vi sagde. Romney er ikke en ægte konservativ!"

Herefter vil flere af dem måske blive hjemme på valgdagen.

Indtil videre prøver Romney at tale uden om ved at sige, at det ikke er præsidenten, der bør tage den slags beslutninger. Det skal i stedet være Kongressen. Imidlertid bliver Romney snart nødt til at svare på, hvad han så mener, Kongressen skal gøre.

Ellers vil Obama gå til angreb og erklære, at USA har brug for en leder, som træffer klare og stærke valg. Det er Romney tilsyneladende ikke i stand til, vil den demokratiske offensiv lyde.

Erobre dagsordenen
Der er tale om en klar lose-lose sag for Romney, og sagen giver et godt indtryk af, hvorfor over to tredjedele af de siddende amerikanske præsidenter er blevet genvalgt siden 2. verdenskrig.

Præsidenterne har magten til at sætte dagsordenen og bestemme, hvad landet skal tale om. Dermed kan de tvinge modstanderne ind på ubehageligt territorium og undgå områder, som de selv ikke er interesserede i at diskutere.

I eksemplet her ændrer Obama lynhurtigt dagsordenen, får stærk støtte fra latinovælgerne og fanger Romney i en knibtangsmanøvre på en gang. Romneys strateger må sidde med en tung hovedpine.

Læs nyheden her.

No comments:

Post a Comment