27.11.11

Favoritten har den mindste valgstab

PRIMÆRVALG 2012: Newt Gingrich fører i de republikanske meningsmålinger, og det har stort set overrasket ham selv lige så meget, som det har overrasket alle andre.

I de første ni måneder af 2011 havde Gingrich kun opbakning fra få procent af vælgerne. Det afspejlede sig i antallet af indsamlede dollarsedler, som det ikke har taget alt for lang tid at tælle. Gingrich fik hevet 2,8 millioner dollars ind i perioden. Til sammenligning fik Mitt Romney, der konsekvent har været blandt favoritterne, over 32 millioner dollars ind i den samme periode.

Nu fører Gingrich, men pengestrømmen er først nu ved at tage fart. Den noget hult klingende pengekasser betyder, at valgstaben langt fra er på plads.

Politiske kendere mener, at en landsdækkende primærvalgkamp på nuværende tidspunkt bør have mindst 120 ansatte i staben. Gingrich har 30.

Det betyder, at han ofte kører rundt til valgsteder med valgkampslederen, en pressesekretær og en assistent som eneste medpassagerer, mens kandidater som Rick Perry og Mitt Romney kommer med busfulde af medarbejdere.

Gingrich siger, at han i oktober fik hevet tre millioner dollars hjem og dermed mere end i de foregående ni måneder tilsammen.

De penge kan hurtigt få ben at gå på, når han skal indhente de andre kandidaters større valgkamps-setup. Blandt andet har Gingrich ikke en eneste betalt medarbejder i den vigtige delstat Iowa, hvor den første afgørelse i det republikanske primærvalg falder 3. januar. Her vil det vise sig, om Gingrich kan klare sig i slutspurten med entusiastiske tilhængere og græsrødder frem for en valgkamp ledet og udført af professionelle, betalte medarbejdere.

No comments:

Post a Comment