12.9.11

Moderat republikaner kæmper for livet

PRIMÆRVALG 2012: Republikanernes primærvalg er præget af vrede, vrede og vrede - som regel vendt mod Obama og hans påståede socialisme, gældsættelsen af landet og ikke mindst den høje arbejdsløshed.

Derfor kan det være mere end svært at være den moderate stemme i det republikanske felt, og det bekræfter Jon Huntsmans skæbne da også.

Republikaneren fra Utah taler om samarbejde, om at kæmpe imod den globale opvarmning og for registrerede partnerskaber. Ikke just noget de andre kandidater plædererer for, men at have den moderate scene for sig selv giver ikke bonus.

Huntsman står til under en procent af stemmerne i de fleste meningsmålinger og er blevet udelukket fra flere debatter på grund af sin lave tilslutning.

Han ville ellers kunne være en stærkt kandidat mod Obama og med sine midtersynspunkter trække mange uafhængige vælgere til det republikanske parti, men det bliver svært for ham at klare sig igennem et republikansk primærvalg præget af teparti-aktivisterne.

Selv om miraklet skulle ske, er Huntsman dog ikke uplettet. Han blev af Barack Obama udpeget som ambassadør i Kina, og det svækker ham yderligere hos republikanske vælgere. Moderate og demokratiske vælgere føler på derimod, at han har sat sig op imod bossen ved at forlade jobbet og gå i kamp mod Obama. Det gør ifølge flere kommentatorer mange utilfredse med Huntsman.

Huntsman satser nu alt på New Hampshire og har opgivet South Carolina og Iowa, hvor de religiøse vælgere dominerer og klart vælger andre kandidater. Men alt tyder på, at det er slut efter New Hampshire - hvis Huntsman da overhovedet holder ud helt til stemmeafgivningen næste år.

No comments:

Post a Comment