20.9.11

Krigstid i jobland

ARBEJDSMARKED: Fremtidens krige og kampen om at have indflydelse i verden bliver ikke længere udkæmpet med hangarskibe, missiler, fly, tanks og artilleri.

Derimod handler det om infrastruktur, uddannelse, innovation og - JOBS!

Det mener i hvert fald Gallup-direktør Jim Clifton i sin nye bog "The Coming Jobs War." Han erklærer, at 3. verdenskrig bliver en "all-out global war for good jobs." Et godt job er ifølge Clifton et lønmodtagerjob med en god løncheck og over 30 timers arbejde om ugen.

Her mener han, at USA er på vej til at tabe krigen og indflydelsen. Vinderen udråbes ikke superoriginalt til at være Kina.

Kina investerer ni procent af landets BNP i infrastruktur, mens USA kun når tre procent. Her er Kina altså i allerhøjeste grad i overhalingsbanen.

30 procent af USA's gymnasieelever dropper ud af skolen og afslutter aldrig uddannelsen. Det er et lige så gevaldigt problem i "jobkrigen" mod Kina.

Alt i alt skal USA ændre meget for at rette op på den lurende katastrofe: Eksporten skal sparkes i vejret, og der skal fut på uddannelser og infrastruktur.

Det er alt sammen lettere sagt end gjort, men Clifton mener, at landet vil komme et langt stykke, hvis landets ledere ved alle beslutninger inddrager et mål om at få skabt flere af de såkaldte "gode jobs."

Læs mere om bogen her.


No comments:

Post a Comment