11.10.10

Republikanerne svømmer i penge

GULDMØNTER: Det er ikke penge, Republikanerne savner ved det kommende midtvejsvalg.

En højesteretsdom tillod tidligere i år, at virksomheder og organisationer må bruge lige så mange penge, de ønsker til at føre valgkamp for. Der må således ikke lægges bånd på ytringsfriheden, lød begrundelsen.

Fagforeninger lunkne
Det er i særlig grad Republikanerne, der nyder godt af denne pengestrøm. Virksomheder, der frygter højere skatter fra Demokraternes side, pumper penge ind i det republikanske parti. Samtidig svigter de traditionelle støtter Demokraterne: Fagforeningerne har i bedste fald været lunken med støtten til præsidentens parti.

Republikanerne og konservative grupper har således kunne bruge over 100.000 dollars i 77 forskellige kongresdistrikter. Et sådant beløb har Demokraterne kun magtet at bruge i 43 distrikter.

Det øger chancen for, at Republikanerne får sig et komfortabelt flertal i Repræsentanternes Hus ved midtvejsvalget. Demokraterne er simpelthen nødt til at spille forsvar i en række distrikter, hvor de troede, de var sikre.

Udenlandske penge
Højesteretsdommen – som bloggen tidligere har skrevet om her – møder stigende kritik visse sider.

Således afslører denne artikel, at nogle af de mange penge kommer fra udenlandske firmaer, som kan være kontrolleret af fremmede regeringer. Gennemsigtigheden er ikke-eksisterende, lyder det, og den kritik vil sandsynligvis tiltage fra demokratisk side, hvis partiet får en lussing om tre uger.

No comments:

Post a Comment