22.7.19

Demokraterne stemmer for høj minimumsløn

Mens den politiske debat i USA drejer sig om "The Squad," de fire kvindelige demokratiske kongresmedlemmer med anden hudfarve end hvid, som præsident Trump angriber lystigt, demonstrerer Demokraterne i det mere skjulte sammenhold.

I Repræsentanternes Hus fik formand Nancy Pelosi samlet et flertal for en minimumsløn på 15 dollars. 

Vedtagelsen er et kompromis mellem partiets midterfløj og de mere venstreorienterede og styrker sammenholdet i partiet frem mod valgåret 2020.

Det er et vigtigt signal at sende om enighed internt i et på mange områder splittet parti, der skal favne "demokratiske socialister" som kvinderne i"The Squad" til konservative medlemmer fra Sydstaterne.

Vedtagelsen betyder ikke, at den føderale minimumsløn nu er 15 dollars. Det republikansk kontrollerede Senat vil end ikke sætte lovforslaget til afstemning, og uanset hvad ville præsident Trump nedlægge veto.

Republikanerne mener, en minimumsløn giver en pæn facade, men bag murene i arbejdsmarked-huset koster den arbejdspladser.

Demokraterne håber, lovforslaget kan lokke nogle af de arbejderklassestemmer, partiet mistede i 2016, tilbage til partiet.


No comments:

Post a Comment